Domowe masło orzechowe. Bez utrwadzanych tłuszczy. Domowe jest zdecydowanie najlepsze, bo wiemy co naprawde w nim jest. Świetna wysokobiałkowa przekąska dla aktywnych;)
Składniki;
400 g prażonych orzechów ziemnych
400 g solonych, smażonych orzechów ziemnych
Orzeszki blendowałam, około 10 minut z przerwami. Orzechów musi być na tyle dużo, żeby nie rozpierzchły sie po ściankach blednera.
Składniki;
400 g prażonych orzechów ziemnych
400 g solonych, smażonych orzechów ziemnych
Orzeszki blendowałam, około 10 minut z przerwami. Orzechów musi być na tyle dużo, żeby nie rozpierzchły sie po ściankach blednera.
2 komentarze:
nie ma to jak domowe!
Czytam przepis i szukam ciągu dalszego, a tu… nie ma! Nie do wiary, że przygotowanie domowego masła orzechowego jest tak proste. Nigdy nie próbowałam takowego zrobić, teraz z pewnością nadrobię zaległości, tym bardziej że w moim domu przepadają za tą przekąską. Sklepowe faktycznie, czasami przeraża nadmiarem dodatków, które z orzechami nie mają nic wspólnego. Pozdrawiam!
Prześlij komentarz