Składniki;
- 2 jajka,
- 3 dag masła + odrobina do wysmarowania formy,
- 150 g naturalnego jogurtu,
- 100 g brązowego cukru,
- 100 g maki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g rodzynek
- konfitura u nas morelowa
Wykonanie;
Formę smarujemy masłem i schładzamy w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni ( 180 stopni z termoobiegiem). Ubijamy jajka. Masło rozpuszczamy i mieszamy z jogurtem, cukrem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i rodzynkami. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, smarujemy konfiturą i posypujemy resztą rodzynek lub bakaliami.
źródło Magazyn "Kuchnia"
0 komentarze:
Prześlij komentarz