Składniki;
- 1 puszka pomidorów,
- 4 łodygi selera naciowego,/pokrojony w kostkę/
- 2 dymki,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- sól, pieprz,
- 1/2 szklanki soku jabłkowego z kartonu,
- 3 szklanki bulionu warzywnego,
- 1/2 łyżeczki ziaren białego pieprzu,
- łyżka startego korzenia imbiru,
- 200 g makaronu penne razowego,
- 4 łyżki jogurtu naturalnego,
Wykonanie;
Na oliwie dusimy dymkę.Dodajemy seler , pomidory oraz imbir. Zalewamy stopniowo bulionem. Następnie dolewamy sok jabłkowy. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zagotowujemy. Jogurt mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do reszty. Makaron gotujemy oddzielnie , zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Do miski wrzucamy makaron i zalewamy zupą. Posypujemy pietruszką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz