4 października 2014

Zupa paprykowa z jabłkiem i pestkami

Zachwyciła nas smakiem...zupełna odmiana.Polecamy:)



Składniki;

  • 5 czerwonych papryk,
  • marchewka,
  • cebula,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 800 ml bulionu,
  • pestki słonecznika,
  • jabłko,
  • sól, pieprz,
  • miód,
  • ocet jabłkowy,
Po pestki słonecznika i przyprawy zapraszam do SKWORCU




Wykonanie;

Paprykę marchew i cebulę oczyszczone kroimy drobno. W garnku rozgrzewamy olej i chwilę smażymy warzywa.Wlewamy bulion i od zawrzenia gotujemy15 minut. Pestki słonecznika prażymy na patelni.Obrane jabłko ścieramy do zupy. Doprawiamy solą, pieprze,. miodem, octem jabłkowy,Posypujemy pestkami.


    /źródło  Moje gotowanie/wrzesień 2014/

1 komentarz:

  1. Podoba mi się dodatek jabłka, musiała bardzo ciekawie smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Bloglovin