NAJNOWSZE POSTY

Ciasto czekoladowe

Pyszne ciasto o mocnym czekoladowym smaku. Doskonale smakuje z owocami...


Składniki:

  • 200 g margaryny,
  • 200 g cukru,
  • 4 jajka,
  • 250 g mąki
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 100 g czekolady w proszku,
Zapraszamy do sklepu SKWORCU

Dekoracja:
1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej.

Wykonanie:

Margarynę  utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki  wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni  polewą. 


1 komentarze: