W sklepie mnóstwo wędlin a smak jeden. Czasem kupuje, nie zawsze jest czas żeby samemu zrobić. Jednak coraz częściej staramy się robić je w domu. Dzisiaj proponuje Wam bardzo jesienny schab z dynią i imbirem.Ten schab jest pyszny zarówno na zimno jak i na ciepło...no to do dzieła:)
Składniki;
- 1 kg schabu,
- 4 łyżki ziaren gorczycy,
- 4 ząbki czosnku,
- 15 dkg kandyzowanego imbiru,
- 4 łyżeczki mielonej gorczycy,
- 4 łyżeczki soli,
- 5 łyżek oleju,
- 1/2 kg miąższu z dyni,
Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU
Wykonanie;
Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą i pieprzem. Rozkładamy wokół mięsa i pieczemy jeszcze 40 minut.
Wykonanie;
Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą i pieprzem. Rozkładamy wokół mięsa i pieczemy jeszcze 40 minut.
1 komentarze:
bardzo fajny przepis :) pozdrawiam!
Prześlij komentarz