NAJNOWSZE POSTY

Boeuf strogonow

Dzisiaj zapraszam na mój  Boeuf strogonow...

Składniki:
  • 1/2 kg. polędwicy wołowej,
  • 300 g pieczarek,
  • 3 cebule,
  • 3 kiszone ogórki,
  • 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki,
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę wymieszać z niewielką ilościa wody i zgęścić gulasz. Gotować jeszcze przez kilka minut.
Smacznego...