1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
szczypta cukru
30g chrzanu
łyżeczka kminku polskiego lub kminu rzymskiego
główka czosnku
3 łyżeczki soli
2,5-3 l przegotowanej i ostudzonej wody
D 3 łyżki wody z kiszonych ogórków (w wersji bezglutenowej) lub kawałek chleba razowego w wersji klasycznej
Obrane i pokrojone w plasterki buraki i warzywa wrzuć
do 4,25 l szklanego słoja, dodaj w kolejności przyprawy, zalej przegotowaną
wodą tak, aby przykryła wszystko - ok. 2,5 - 3 l. Na wierzchu połóż kawałek
razowe chleba (przyśpiesza kwaszenie).1 pietruszka
kawałek selera
szczypta cukru
30g chrzanu
łyżeczka kminku polskiego lub kminu rzymskiego
główka czosnku
3 łyżeczki soli
2,5-3 l przegotowanej i ostudzonej wody
D 3 łyżki wody z kiszonych ogórków (w wersji bezglutenowej) lub kawałek chleba razowego w wersji klasycznej
0 komentarze:
Prześlij komentarz