1 szklanka mielonych migdałów,
1 szklanka otrębów owsianych,
1/4 szklanki cukru trzcinowego,
50 g masła,
Składniki na masę
1 kg jabłek,
1 gałązka rozmarynu,
1 łyżeczka cynamonu,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki miodu,
1 łyżeczka masła,
Do smarowania kokilek:
olej rzepakowy,
otręby owsiane,
Przygotowanie:
Jabłka obierz i pokrój w cienkie cząstki. Rozmaryn posiekaj i podsmaż na łyżeczce masła. Dodaj pokrojone jabłka, cynamon, miód i sok z cytryny. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
Kokilki wysmarować olejem rzepakowym i posypać otrębami owsianymi. W dużej misce wymieszaj mielone migdały, otręby owsiane, cukier i masło. Zapełnij kokilki masą jabłeczną do 1/3 wysokości. Następnie nałóż na nie porcje ciasta i dociśnij. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. Smacznego...
/źródło: ,,Rewolucja na talerzu"/
5 komentarze:
Świetny pomysł!
Wiesz co lubię:)
pozdrawiam...
pozdrawiam...
jabłka z migdałami <3
Prześlij komentarz