Sok z dyni Zawiera witaminę A, B, B1, B2, C, E, PP, składniki mineralne takie jak miedź, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, zawiera również błonnik
Dzisiaj smacznie, zdrowo i dietetycznie...
Składniki:
• 1 banan,
• 2 jabłka,
• 2 marchewki,
• 500 g dyni
• 100 g cukru
• 800 ml wody
• szczypta cynamonu
Do garnka włóż marchewki, banana, jabłka oraz dynię.Zasyp cukrem, dodaj szczyptę cynamonu i zalej wodą. Zagotuj, a następnie zmniejsz odrobinę temperaturę i gotuj do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie.
Blenderem zmiksuj całość przez kilka minut.Sok przelej do butelek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
4 komentarze:
o! dużo rzeczy z dyni już robiłam, ale soku jeszcze nie. koniecznie!
czy trzeba go pasteryzować?
Ja nie pasteryzuje gdyz zaraz wypijam, ale mysle ze mozna:)
kupiłam dynię akurat na zupę i piernik, ale nie pomyślałam o soku .... hmmm, zaintrygowałaś mnie :)
Prześlij komentarz