Składniki:
- 500 g bobu
- 2 jajka ugotowane
- 3-4 łyżki kaparów ze słoika
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sok z limonki
- gałka muszkatołowa
- sól
- biały pieprz
- pistacje
Wykonanie:
Bób ugotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie 10-15 minut, a następnie przelać zimną wodą. Dokładnie odsączyć i obrać ze skórki. Wsypać do miski i połączyć z pokrojonymi jajkami ,pistacjami i odsączonymi kaparami. Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionymi ząbkami czosnku, doprawić solą, białym pieprzem, sokiem z limonki i odrobiną gałki muszkatołowej. Do całości wlać sos i wymieszać. Smacznego!!!
0 komentarze:
Prześlij komentarz