Składniki;
- 350 g mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżeczka sody,
- szczypta soli,
- 350 g cukry,
- 220 g masła,
- 4 jajka,
- 250 ml jogutru naturalego,
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady,
- otarta skórka z cytryny i sok,
- borówki,
Wykonanie;
Łączymy suche składniki. Masło ucieramy z cukrem na gładko. Dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając.Następnie dodajemy stopniowo mąkę na przemian z jogurtem. Miksujemy. Czekoladę siekamy na kawałki. Dodajemy do masy.Dodajemy sok i skórkę ze sparzonej cytryny. Na spód tortownicy kładziemy borówki.U nas było ich zdecydowanie za mało i trochę się zgubiły;) Zalewamy masą. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.
1 komentarze:
Wygląda smakowicie, cudownie puchaty :)
Prześlij komentarz