Składniki:
- 200 g razowego makaronu pszennego,
- 1 mała puszka ciecierzycy,
- 1 mała czerwona papryka,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 mała puszka pomidorów.
- 4 gałązki tymianku,
- 2 gałązki majeranku,
- 1/2 papryczki chilli,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka oliwy do smażenia.
Wykonanie:
Pokrojoną paprykę i cebule w kostkę oraz posiekaną papryczkę chilli i czosnek wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż cały czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem. Duś 15 - 20 minut. Do gotowego sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Podawaj posypany listkami tymianku.
/źródło "Rewolucje na talerzu"/
0 komentarze:
Prześlij komentarz