Składniki:
- 200 g margaryny,
- 200 g cukru,
- 4 jajka,
- 250 g mąki
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 100 g czekolady w proszku,
Zapraszamy do sklepu SKWORCU
Dekoracja:
1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej.
Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą.
1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej.
Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą.
1 komentarze:
Moc czekolady :)
Prześlij komentarz