Składniki;
- 2 szklanki mąki krupczatki
- 2 szklanki mąki pszennej,
- pół szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 żółtek
- 2 łyżki śmietany ,
- kostka margaryny Kasi,
- 1 cukier waniliowy
- troszkę proszku do pieczenia
- pół szklani cukru,
- skórka otarta z cytryny
- szczypta soli
Wykonanie;
Mąkę przesiewamy . Łaczymy z zimną margaryną. Dodajemy cukier, śmietanę żółtka, cukier waniliowy , otarta skórkę z cytryny, sól. Szybko zagniatamy ciasto. Odkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 15 minut w zależności od piekarnika.
0 komentarze:
Prześlij komentarz