11 czerwca 2014

Sałatka z kalafiora

Kalafior to cenne źródło wielu witamin i mikroelementów. Nie musi być tradycyjnym dodatkiem do obiadu. Powoduje uczucie sytości, dlatego polecany jest osobom dbającym o sylwetkę.Nieodłącznie kojarzył mi sie z bułką tartą...dzisiaj jednak inna propozycja:)


Składniki;
  • mały kalafior,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • oliwa z oliwek,
  • sól do smaku


Wykonanie;

Kalafior gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 minut. Uważamy żeby nie rozgotować. Studzimy. Jajka i czosnek siekamy. Pietruszkę z czosnkiem zeszklić na patelni na oliwie z oliwek. Kalafior, jajka, czosnek delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą.



Wegetariański obiad III

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bloglovin