Kalafior to cenne źródło wielu witamin i mikroelementów. Nie musi być tradycyjnym dodatkiem do obiadu. Powoduje uczucie sytości, dlatego polecany jest osobom dbającym o sylwetkę.Nieodłącznie kojarzył mi sie z bułką tartą...dzisiaj jednak inna propozycja:)
Składniki;
- mały kalafior,
 - 3 jajka ugotowane na twardo,
 - 3 ząbki czosnku,
 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
 - oliwa z oliwek,
 - sól do smaku
 
Wykonanie;
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 minut. Uważamy żeby nie rozgotować. Studzimy. Jajka i czosnek siekamy. Pietruszkę z czosnkiem zeszklić na patelni na oliwie z oliwek. Kalafior, jajka, czosnek delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą.


















0 komentarze:
Prześlij komentarz