4 lipca 2014

Biszkopt z nektarynkami i kokosem

Wakacje, wakacje, wakacje...mnóstwo czasu, który, można jakoś pożytecznie spożytkować. Dobry plan to podstawa udanych wakacji. Ja narazie planuję co posprzątać, co wymalować, co upiec;))) A mąż gdzie tu jechać;) Podczas takich rozmyślań powstał ten biszkopt. Idealny przysmak na letni podwieczorek...A Wy jakie macie plany wakacyjne??



Składniki;

  • 5 nektarynek,
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 6 jajek,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 i 1/3 szklanki cukru,
  • 30 g wiórek kokosowych




Wykonanie;

Nektarynki obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki. U mnie na drobne plastry. Obtaczamy w mące. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy nektarynki i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłam tortownicę o średnicy 24 cm.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bloglovin