2 stycznia 2015

Likier o smaku korzennym

Likier typowo "babski". Królował na naszym stole w święta. Dobry na każdą okazję.

Składniki;

  • 700 ml wódki,
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • 5 łyżek kremu "krówka",
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 300 ml śmietany 30%

Po przyprawy zapraszam do SKWORCU

Wykonanie;

Wódkę mieszamy z przyprawą, krówką i cukrem pudrem.Dodajemy 200 ml śmietany. Gotujemy na wolnym ogniu. Pozostałą śmietanę ubijamy na półsztywno i dodajemy do jeszcze ciepłego płynu. Likier przechowujemy w lodówce około 2 tygodni po otwarciu butelki.

                                     /źródło; magazyn Sielskie Życie/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bloglovin