8 maja 2015

Ciasto jogurtowe z musem jabłkowym i kokosową kruszonką

Jogurt, mus jabłkowy, kokos, kruszonka...czego chcieć więcej:)

Krok po kroku - KLIK

Składniki na blachę 40 x 35 :

1 kubek jogurtu naturalnego 
370 g3 kubeczki mąki
1 kubek cukru
kubek oleju
4 jajka
proszek do pieczenia
 4 łyżeczki
mus jabłkowy 
2 litrowe słoiki


Kruszonka:

3 łyżki miękkiego masła
5 łyżek wiórek kokosowych
5 łyżek mąki
 3 łyżki brązowego cukru

połączyć ze sobą wszytskie składniki wyrabiając ręką


Wykonanie;

Do dużej miski wlać jogurt - umyć kubeczek i odmierzać nim pozostałe składniki: mąkę, cukier, olej - wymieszać .Dodać jajka, proszek do pieczenia i wyłożyć na blachę, równomiernie rozprowadzić mus jabłkowy.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut(do suchego patyczka.Po tym czasie wysuwamy na chwilę blaszkę z ciastem, posypujemy kruszonką i wstawiamy na kolejne 10 minut.

Przepis z bloga MojeTworyPrzetwory




3 komentarze:

Bloglovin