Składniki;
- 2 gruszki,
- 2 jabłka,
- 250 g cukru żelującego,
- esencja migdałowa,
- 2 łyżki sezamu
- Po przyprawy zapraszam do SKWORCU.
- Po śliczne naklejki zapraszam do sklepu HanuśZZ
Wykonanie;
Sezam uprażymy.Jabłka i gruszki obieramy kroimy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Mieszamy owoce z cukrem żelującym, skrapiamy z olejkiem, Teraz jeżeli lubicie możecie zmiksować wszystko. Ja zostawiłam sobie trochę kawałków owoców , bo tak lubię;) Wstawiamy na gaz i po zagotowaniu gotujemy około 3 minuty.Dodajemy sezam. Jeżeli nie pasteryzujemy zimny przekładamy do słoików. Jeżeli pasteryzujemy gorący i pasteryzujemy 15 minut.
1 komentarze:
Zaintrygował mnie dodatek sezamu; taki mus musi smakować zupełnie wyjątkowo :)
Prześlij komentarz