Po tę i inne przyprawy zapraszamy do : SKWORCU.PL
Składniki:
- 500g mieszanki fasolki szparagowej
- opakowanie twardego tofu (marynowanego lub wędzonego)
- 0,5 czerwonej papryki
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 0,5 łyżeczki mieszanki przypraw(papryka, czosnek, kolendra, kmin rzymski, chili itp), u nas przyprawa do fajity
- 0,5 szkl wywaru warzywnego
- sezam, u nas czarny
Wykonanie:
Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebule i paprykę, podsmażać przez 2 minuty na małym ogniu często mieszając. Dodać tofu i fasolkę szparagową, mieszając dodać sok z cytryny, przyprawy i wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i poddusić kilka minut. Posypać ziarnem sezamowym i natychmiast podawać.
0 komentarze:
Prześlij komentarz